Posjeta studenata i profesora iz Graza firmi Ećo Company

by inside / 10 / 5 / 2019 / Objavljeno Novosti

Grupa studenata i profesora Univerziteta Karl-Franzens iz austrijskog Graza posjetila je dana 09.05.2019. godine firmu Ećo Company u sklopu projekta razmjene studenata koju ovaj univerzitet implementira zajedno sa Ekonomskim fakultetom u Sarajevu.

Tokom današnje posjete u prostorijama kompanije, prisutnima se obratio direktor firme Ećo Company Suad Ećo. Govorio je o praksama i aktivnostima koje su brend Inside u proteklim godinama prometnule u lidera u oblasti proizvodnje dizajniranog namještaja i orpemanja enterijera. Također, Ećo je predstavio ambiciozne planove kompanije za naredni period, uključujući i pretpostavke za širenje na tržištima u BiH i inostranstvu.

U okviru opsežne prezentacije arhitekta i dizajner Inside dizajn studija Kerim Karajko predstavio je studentima i profesorima ovog univerziteta historijat firme, zatim Inside dizajn studio, savremene proizvodne pogone za tapacirani i pločasti namještaj, veliki broj realiziranih projekata u BiH i inostranstvu itd.

Uslijedila je prezentacija mladog marketing stručnjaka Amira Salihovića koji je predstavio aktivnosti Centra za specijalističke edukacije Format, čiji je osnivač firma Ećo Company, a zahvaljujući kojem je u proteklim godinama veliki broj mladih osoba dobio zaposlenje u firmi Ećo Company, stekavši potrebna dodatna znanja nakon završenih studija.

Profesor dr. Christian Hirt, viši predavač Univerziteta Karl-Franzens izrazio je zadovoljstvo rastom i razvojem firme Ećo Company, kao i prilikom da se studenti detaljno upoznaju sa aktivnostima kompanije.

Uslijedila su pitanja studenata kao i otvorena diskusija o praksama u upravljanju ljudskim resursima u firmi Ećo Company. Zaključeno je da je za razvoj savremenih kompanija od posebnog značaja razvoj HR menadžmenta i upravljanje ljudskim potencijalima.

Direktor Ećo je iznio niz primjera iz HR menadžmenta, posebno istakavši načine kako se dolazi do kvalitetnih ljudi, kako ih motivisati i kako ih zadržati u kompaniji, što je studente najviše interesovalo.

Također, istaknuta je obostrana opredijeljenost za nastavkom saradnje između firme Ećo Company i austrijskih visokoškolskih ustanova.

ZAINTERESOVANI ZA SARADNJU?

Učinite okruženje ugodnijim i obogatite Vaš prostor Inside namještajem.

TOP