Burch Univerzitet uz podršku firme Ećo Company osniva poslovni inkubator

by inside / 1 / 1 / 1900 / Objavljeno Novosti

Otvaranje Burch & Inside StartUP inkubatora, koji će poslovati u ovkiru Burch Business Centra, biće održano u aprilu u prostorijama Burch Univerziteta. Tom prilikom prisutnima će se obratiti prof. dr. Teoman Duman, rektor Burch univerziteta i Suad Ećo, direktor firme Ećo Company, koja već 15 godina kroz različite projekte i sponzorstva pruža podršku fakultetima i drugim institucijama formalnog obrazovanja.

Osnivanje poslovnog inkubatora je prvi korak ka postizanju vizije izvrsnosti u poduzetništvu i inovacijama, te doprinos razvoju BH ekonomije i privrede kreiranjem novih radnih mjesta kroz projekte koji se realizuju u inkubatoru. Inače, Burch&Inside StartUP inkubator će funkcionisati u u sklopu Burch Business Center platforme čija je svrha uvezivanje univerziteta sa poslovnim sektorom. Time će se svim studentima koji pokrenu vlastitu firmu omogućiti besplatan poslovni prostor na period od jedne godine, koji uključuje kancelarije, konferencijsku salu, salu za sastanke, lounge bar, fitness centar, te druge pogodnosti. Također, sve firme će imati priliku za besplatno mentorstvo od strane nastavnog osoblja i pristup preko 50 kompanija članica Burch Business Centra.

Direktor firme Ećo Company, Suad Ećo, izjavio je da mu je izuzetno zadovoljstvo što je u prilici da kroz sponzorstvo podrži projekat koji će omogućiti razvoj poduzetničkih ideja kod mladih, te ističe da je firma otvorena za saradnju i mentorstvo za sve firme članice inkubatora.

Direktor Burch Business Centra, doc. dr. Nedim Čelebić dodao je da je poslovni inkubator direktan odgovor Burch univerziteta na veliku stopu nezaposlenosti u Bosni i Hercegovini te da pruža priliku mladim ljudima da ostvare svoje ideje i dobiju podršku kompletne infrastrukture univerziteta i njegovih partnera.

Larisa Snegar, osnivač Design Factory d.o.o. startup firme koja će poslovati u okviru poslovnog inkubatora zaključuje: ‘’Inkubator je mjesto koje pruža prostor za inspiraciju i rad sa velikim stručnjacima koji nam daju podršku u posebno pozitivnoj i prijateljskoj atmosferi kakvu je danas teško i zamisliti u poslovnom svijetu.’’ 

ZAINTERESOVANI ZA SARADNJU?

Učinite okruženje ugodnijim i obogatite Vaš prostor Inside namještajem.

TOP