Od ideje do realizacije

by inside / 29 / 9 / 2017 / Objavljeno Novosti

Ećo Company d.o.o. Sarajevo daje mogućnost  prosperitetnim, ambicioznim, a prije svega  kreativnim osobama koje su željne znanja i usavršavanja.  Naime, ovaj put je riječ o studentici Internacionalnog Univerziteta u Sarajevu koja je dobila mogućnost da svoje stečeno teorijsko znanje arhitekte primijeni u Inside timu u vidu praktične nastave.  

U cjelosti  vam prenosimo njene dojmove.

„Moje ime je Bisera Berberkić. U julu sam diplomirala arhitekturu na Internacionalnom Univerzitetu u Sarajevu. Moj sljedeći korak je bio upis na master. Dok sam čekala oktobar, odlučila sam svoje vrijeme provesti malo drugačije. Željela sam vidjeti kakva je stvarnost jednog arhitekte u Sarajevu. Odlučila sam svoju prijavu poslati u Ećo Company i nakon razgovora sa generalnim direktorom Ećo Suadom, moje četiri sedmice su započele.

Za vrijeme ove prakse upoznala sam se sa svim procesima koje jedan projekat enterijera sadrži. U dogovoru sa klijentima se izlazi na teren i upoznaje se sa lokacijom. Ideje i nacrti nastaju u Dizajn studiju koji čini tim mladih i talentovanih arhitekata i dizajnera enterijera koji imaju odgovore na sva pitanja. Te nacrte dalje razrađuje tehnička služba do najsitnijih detalja i projekat je spreman da zaživi u fabrici koja se nalazi u sklopu firme.

Ovo je put od ideje do realizacije. To je između ostalog i ono što ovu kompaniju izdvaja od drugih i čini odličnom prilikom za jednog studenta arhitekture. Moj svaki radni dan je bio ispunjen zanimljivim poslovnim aktivnostima poput odlazaka na teren, zatim pronalaženje dispozicionog rješenja i odabir namještaja, kako tapaciranog tako i pločastog i ostalih detalja poput tapeta, zavjesa te tepiha koji čine jedan enterijer kompletnim.

Za mene je ovo bila idealna prilika da upoznam poslovni ambijent i da steknem dodatne radne navike, te vještine koje su mi kolege nesebično prenosile.

Hvala Inside!“

Direktor Suad Ećo istakao je da su vrata ove kompanije uvijek otvorena za mlade i kreativne osobe koje su spremne da svoja stečena znanja upotpune u vidu praktične nastave. Nakon završene prakse, naša draga Bisera je dobila Diplomu o uspješno završenoj praksi.

Ećo Company se zahvaljuje našoj dragoj Biseri i ovim putem pozivamo sve mlade i ambiciozne ljude da slijede svoje snove, te da budu istrajni u realizaciji istih.

Vaš Inside

ZAINTERESOVANI ZA SARADNJU?

Učinite okruženje ugodnijim i obogatite Vaš prostor Inside namještajem.

TOP