Saradnja poslodavaca i fakulteta - smanjenje nezaposlenosti

by inside / 9 / 4 / 2018 / Objavljeno Novosti

Saradnja poslodavaca je od suštinskog značaja za efikasnost obrazovanja jer dovodi do smanjenja stope nezaposlenosti.

Prisustvo privatnih kompanija i privrede u obrazovanju je neznatno. Posljedice trpe mladi ljudi i oni su ti koji su prepoznali važnost praktičnog obrazovanja i kontakata sa poslodavcima.

Taj problem kao gorući u našem društvu prepoznao je i direktor firme Ećo Company, Suad Ećo, koji je već duži niz godina omogućio praktičnu nastavu kako za učenike tako i za studente završnih godina fakulteta.

Ovaj put su priliku dobili studenti sa Mašinskog fakulteta u Sarajevu, koji su dobili mogućnost upotpuniti svoje znanje uz pomoć visokog stručnog i kvalifikovanog kadra ove firme.

„Odlična prilika za mlade ljude bez radnog iskustva, da kroz obuku i datu priliku nauče mnogo o drvnoj industriji i izradi namještaja. Kao student znam koliko je bitno da nam neko pruži priliku da učimo i ponudi odgovore na naša pitanja, te da uživo vidimo proces nastanka jednog gotovog proizvoda.

Odnosno, da sve ono što smo teorijski učili na fakultetu vidimo u praksi. Ono što me je impresioniralo u ovoj firmi jeste radna atmosfera i veliki broj zaposlenih mladih ljudi.“, istakla je Naida Dedić, studentica Mašinskog fakulteta koja trenutno pohađa praksu u firmi Ećo Company.

Firma Ećo Company će u kontinuitetu nastaviti saradnju sa školama i fakultetima, i pružati mladim ljudima šansu za unapređenje svojih znanja i vještina, a samim tim i omogućiti zaposlenje poslije završenog studija.

Potrebno je još dodati da direktor Suad Ećo izdvaja i finansijska sredstva u vidu stipendije, za svakog studenta i učenika za vrijeme trajanja prakse.

ZAINTERESOVANI ZA SARADNJU?

Učinite okruženje ugodnijim i obogatite Vaš prostor Inside namještajem.

TOP