Studenti sa Karl-Franzens Univerziteta iz Graza u posjeti firmi Ećo Company

by inside / 18 / 5 / 2018 / Objavljeno Novosti

Dana 17.05.2018. godine firma Ećo Company d.o.o. Sarajevo, u sklopu projekta razmjene znanja i studenata Univerziteta Karl-Franzens iz Austrije sa Ekonomskim fakultetom iz Sarajeva, ugostila je grupu studenata iz Graza.

Radi se o programu strateškog upravljanja ljudskim resursima gdje su studenti pozvani da kroz naše prezentacije edukativnog karaktera steknu praktična znanja iz oblasti drvne industrije i upravljanje ljudskim resursima.

U okviru korporativne prezentacije, studenti su postavljali brojna pitanja o kompaniji, njenom načinu rada i poslovanju. Također, bili su zainteresirani na koji način se razvija naša firma i funkcija ljudskih resursa, te način plasiranja proizvoda na tržište. Između ostalog diskutovalo se o razvojnim planovima i prodaji Inside proizvodnog programa u BiH, zemljama regije i zemljama EU.

Prvi put smo imali priliku ugostiti studente i profesore sa navedenog univerziteta i time otvorili vrata naše kompanije za daljnju saradnju.

U pratnji studenata bili su profesori, prof.dr. Zijada Rahimić, profesorica Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i mag.dr. Christian Hirt, viši predavač Karl-Franzens univerziteta, koji su nam se zahvalili na ustupljenom vremenu i prostoru i izrazili su želju za nastavkom saradnje.

Bilo nam je izuzetno zadovoljstvo biti domaćin grupi studenata koji su sa velikim interesovanjem i kroz interakciju doprinijeli kvalitetnoj razradi studije slučaja na temu ljudskih resursa, te će firma Ećo Company i u budućnosti raditi na afirmaciji ovakvih programa saradnje.

ZAINTERESOVANI ZA SARADNJU?

Učinite okruženje ugodnijim i obogatite Vaš prostor Inside namještajem.

TOP