Nastavljena saradnja firme Ećo Company sa Općinom Ilidža

by inside / 21 / 2 / 2019 / Objavljeno Novosti

Ećo Company planira izgradnju novog izložbeno-prodajnog salona na Ilidži

Dana 21.02.2019. godine generalni direktor firme Ećo Company Suad Ećo održao je sastanak sa načelnikom Općine Ilidža Senaidom Memićem, na kojem je razgovarano o tekućim projektima ove kompanije i ambicioznim planovima za naredni period, bh. privredi i smanjenju nezaposlenosti, potencijalima Općine Ilidža itd.

Direktor Ećo je prezentirao projekte koje kompanija trenutno realizuje na domaćem i inostranim tržištima, istakavši da su kvalitet proizvoda i originalnost dizajnerskih rješenja samo neke od prednosti koje su pozicionirale firmu Ećo Company kao lidera u bh. industriji dizajniranog namještaja i opremanja enterijera.

S obzirom na značajan potencijal za dodatni rast tržišnog učešća u narednom periodu, Ećo je predstavio planove kompanije za 2019. godinu. Posebno je istakao da kompanija u narednom periodu planira širenje proizvodnih kapaciteta te zapošljavanje značajnog broja radnika.

Na današnjem sastanku je razgovarano i o izgradnji novog izložbeno-prodajnog salona firme Ećo Company koji bi bio znatno veći od postojećeg u naselju Stup.

„Želio bih da se zahvalim načelniku Memiću i općinskoj administraciji na podršci koju su pružali našoj kompaniji i privrednicima na području općine svih ovih godina. Uvjeren sam da  će projekat izgradnje novog izložbeno-prodajnog salona uskoro biti realiziran“, istakao je Ećo.

Načelnik Memić je naglasio da izuzetno cijeni napore koje firme u BiH ulažu kako bi se riješio gorući problem bh. privrede – velika nezaposlenost. Također, pohvalio je internacionalno širenje poslovanja kompanija sa područja općine Ilidža koje tako šalju pozitivnu poruku kako sa Ilidže, tako i iz cijele BiH.

„Ilidža je postala mjesto u kojem sve veći broj privrednika vidi priliku za investiranje i pokretanje biznisa. Činimo sve da poboljšamo usluge lokalne zajednice koja treba biti servis privrednicima i investitorima, da maksimalno skratimo administrativne procedure i rokove izdavanja potrebnih saglasnoti, kako bismo podržali dalji ekonomski razvoj naše općine“, naveo je Memić.

Na današnjem sastanku je zaključeno da će Općina Ilidža u narednom periodu intenzivirati saradnju sa firmama koje žele ulagati i otvarati nova radna mjesta na području ove općine.

 

ZAINTERESOVANI ZA SARADNJU?

Učinite okruženje ugodnijim i obogatite Vaš prostor Inside namještajem.

TOP