Grupa studenata Mašinskog fakulteta u Sarajevu posjetila firmu Ećo Company

by inside / 29 / 5 / 2019 / Objavljeno Novosti

Dana 29.05.2019. godine grupa od 14 studenata Odsjeka za tehnologiju drveta Mašinskog fakulteta u Sarajevu posjetila je firmu Ećo Company, kako bi se upoznali sa cjelokupnim proizvodnim procesom, tokom realizacije nekih od najzahtjevnijih projekata opremanja enterijera na kojima radi osoblje ove kompanije.

Studente je predvodio profesor Murčo Obućina koji je izrazio zahvalnost menadžmentu firme Ećo Company na prilici da se studenti na licu mjesta upoznaju sa brojnim detaljima i procesima koji čine ključne karike proizvodnog lanca unutar firme Ećo Company.

„Ovo je primjer jedne zaista uspješne bosanskohercegovačke firme koja je u proteklom periodu radila na razvoju vlastitih proizvoda i brenda na domaćem i stranom tržištu. Zato mi je bilo posebno zadovoljstvo dovesti studente u proizvodne pogone jedne takve kompanije“, naveo je profesor Obućina.

Šef Odjela tehničko-tehnološke pripreme proizvodnje u firmi Ećo Company, Amel Omerović, prezentirao je studentima historijat ove kompanije te kroz brojne praktične primjere pokazao kako teče proizvodni proces, od momenta nabavke repromaterijala do finalizacije gotovih proizvoda.

Uslijedio je obilazak proizvodnih pogona gdje su studenti imali priliku upoznati se sa najsavremenijom tehičkom i tehnološkom opremom, te uposlenicima koji svakodnevno proizvode potrebni namještaj za projekte kompletnog opremanja enterijera u BiH i inostranstvu.

„Mislim da je ovo bila idealna prilika za studente da steknu potrebna praktična znanja, pogotovo u našem Odjelu pločastog namještaja koji je njima bio posebno interesantan. Studentima smo predstavili cjelokupan proces od momenta narudžbe od strane klijenta, dizajniranja proizvoda u Inside dizjan studiju, izrade tehničkih crteža, te proizvodnje namještaja u našoj fabrici namještaja. Zaista mislim da je ovo za njih bilo jedinstveno iskustvo imajući u vidu da je Ećo Company lider u proizvodnji dizajniranog namještaja i opremanja enterijera“, naveo je Omerović.

ZAINTERESOVANI ZA SARADNJU?

Učinite okruženje ugodnijim i obogatite Vaš prostor Inside namještajem.

TOP